Bodegas Mano a Mano ligger i Alhambra kommune, i provinsen Ciudad Real i Castilla-La Mancha. I hjertet av Castilla - La Mancha, ligger Mano a Mano i et område med spesielle egenskaper: veldig gamle vinstokker, dårlig jord og et enormt potensial for å produsere kvalitetsdruer.

Tempranillo-druene modnes raskt her, og produserer mellomstore, kompakte og homogene klynger med en tykkhudet og myk frukt. Forskjellen fra Tempranillo -produsert i andre regioner, er dens evne til å tilpasse seg tørre forhold, noe som resulterer i produksjon av robuste viner med intense farger og en sterk aroma.


Tøffe forhold, superbe viner

Mano a Mano lager sine viner fra 330 hektar egne vingårder: 300 hektar ligger på Finca La Dehesa i Alhambra (Ciudad Real) og 30 på Finca Sierra de La Solana i Herencia (Ciudad Real). Gjennomsnittsalderen på vinstokkene er rundt femti år. Disse vinstokkene dyrkes på sandjord dekket av en seng av småstein, jern, leire og kalkstein, og med et utbytte som er ca 2 kilo druer per plante.

Bodegas Mano a Mano er utsatt for en pågående kamp mot et komplekst naturmiljø gitt det ekstreme kontinentale klimaet i regionen. Bodegas satsing på kvalitet har gjort det daglige arbeidet til en stor utfordring.