Bodegas Nora holder til i Rias Baixas og produserer først og fremst hvitvin basert på Albarino druen.
Viña Nora ligger med naturlige terrasser med utsikt over elven Miño, i As Neves, i hjertet av vinområdet Condado do Tea, som grenser til Portugal. Det er den eneste innlandsregionen av de fire regionene i området Rías Baixas.
Denne unike beliggenheten er kjent for sin granittjord med rikelig med stein og mye mindre nedbør enn gjennomsnittet i regionen, med en tidlig og fullstendig modning av druene. 
Vingården er omgitt av de typiske vintreformasjonene av Albariño -varianter, som vokser ned bakkene som går ned mot elven og vender mot ettermiddagssolen.


Personligheten til vinene er preget av nøye overvåking av vindruene og deres modning. På høsten utføres dette alltid manuelt. Filosofien går på å beholde de subtile aromaene og skjørheten til Albariño-druene. Vinene uttrykker alle særegenhetene til denne unike regionen i Rias Baixas på grunn av egenskapene til klima og jord.


Viña Nora dekker et areal på 16 hektar med egne vingårder i jord med en blanding av småsten og granitt. Disse jordene med småstein fungerer som naturlige radiatorer som regulerer varme, unngår overdreven fuktighet om natten og fremmer en bedre modning av druene. 
Vinstokkene hos Nora har en gjennomsnittsalder på 25 år, og de ligger på de naturlige terrassene til klippene som vender ut mot elven Miño. Denne uforutsigbare orografien krever en manuell høsting hver høst.
Vinstokkene vokser på de typiske trelliserte vinstokkene med granittposter som er karakteristiske for regionen Rias Baixas. Disse trelliserte vinstokkene blir tatt til en høyde på to meter for å distansere druene fra jordens fuktighet samt beskytte den mot soppsykdommer. Dette fremmer også modningen av druene når de utsettes for ytterligere solskinn.


Med den fremste teknologien for å lage hvitviner, lager Viña Noras viner som representerer Spania og Albariño-druen. 
Personligheten til vinene er preget av overvåking av vingårdene og druens passende modning.
Høstingen utføres alltid manuelt der druene først avkjøles i kammeret ved 4 grader, før en grundig pressing-, rydding- og gjæringsprosess, med det formål å opprettholde de subtile aromaene og skjørheten til Albariño -sorten.


Med dette målet om å opprettholde alle egenskapene til Albariño-druene, brukes kun nøytral gjær, som hjelper til å uttrykke alle særegenheter ved den unike regionen Rias Baixas på grunn av egenskapene til klima og jord.

Les mer om produsenten på deres hjemmeside: https://www.vinanora.com