Historien til Domaine Bachey Legros er historien om seks generasjoner som går tilbake til 1800-tallet. Med respekt for vingården, naturen og forgjengernes arbeid er dette en vinprodusent med en sterk lidenskap.

De gamle vinstokkene, plantet for det meste mellom 1935 og 1955, gir kraftige og elegante viner som dypt identifiserer territoriet. Den totale utvidelsen av vinmarkene er 18 hektar på de beste landene i Santenay, Chassagne-Montrachet og Maranges, hvor finessen til Chardonnay og Pinot Nero kommer til uttrykk.


Rikdommen til Domaine Bachey Legros stammer fra gamle vinstokker. Små avlinger, optimal modenhet og konsentrasjon av druer, og dypt forankrede grunnstammer hjeler med å produsere viner av topp kvalitet, som viser kraft og eleganse i like stor grad, og er gjennomsyret av en sterk regional identitet.

Kvaliteten og stilen til vinene er dypt knyttet til familiehistorien, gjennom generasjonene fra det 19. århundre: François Bachey, Lazare, Joseph, Marcel og Christiane. Hver av dem er enebarn, og har alle på en eller annen måte klart å videreføre familiens kjerneverdier og filosofi intakt.


18 hektar med førsteklasses vingårder, som har utvidet seg med hver påfølgende generasjon, er plantet på de beste stedene i Santenay, Chassagne-Montrachet og Les Maranges, hvor de fineste kvalitetene til Pinot Noir og Chardonnay kommer til uttrykk. Dette gjelder spesielt for de vinstokkene som ble plantet mellom 1935 og 1955, som har blitt kjærlig pleiet, tiår etter tiår.


Filosofien dreier seg hovedsakelig om respekten til og for: vintreet, naturen i seg selv og prestasjonene til tidligere generasjoner. Essensen er å la hver grunnstamme leve, produsere frukt og deretter dø – på en mest mulig naturlig måte.


Gamle vinstokker er kjernen, der forfedre har gitt en imponerende arv, som blir videreført den dag i dag med samme lidenskap og besluttsomhet. Slik arv krever stor respekt og svært varsom håndtering, ved å tilbringe tid blant disse vinstokkene, gå i fotsporene til forfedrene – og holde historien deres i live.


En gammel vinstokk må konstant overvåkes og vedlikeholdes, pleies og støttes slik at den gir opp alle sine visdomsperler. Sammenlignet med en ung og kraftig vinstokk, produserer en gammel vinstokk grasiøst bær med ekstraordinær konsentrasjon, gjennomsyret av en goût du terroir som røttene har hentet fra dypet av jorda. Frukten er i seg selv liten – rik på sukker og svært konsentrert. Hos de røde druene, gir det tykke skallet og det modne kjøttet vinene dype farger og silkemyke tanniner.


VINENE
De hvite: 100% Chardonnay. Føres forsiktig gjennom en pneumatisk presse ved lavt trykk like etter høsting. Den alkoholiske gjæringen foregår ved svært lave temperaturer, i fat. Det legges særlig vekt på kvaliteten på bunnfallet. Det er denne komponenten som bidrar med rundheten og kompleksiteten til aromaen . Det kontrolleres at det er tilstrekkelig tilstedeværelse av bunnfall når mosten overføres til fat. Vinen vil da normalt bruke rundt 12 til 15 måneder på å modnes på fat, avhengig av årgangens karakter, med bâtonnage utført regelmessig frem til starten av den malolaktiske gjæringen.

De røde: 100% Pinot Noir. Santenay rødvin er naturlig kraftig, men vinifiseringsstilen favoriserer rundhet og renhet av frukt. Skånsom utvinning er derfor viktig.