Bodegas Obalo ble etablert i 2006 i hjertet av Sierra Cantabria, et område ansett for den høye kvaliteten på vingårdene.
Skjermet av fjellkjeden Sierra Cantabria og med et optimalt jordsmonn, betraktes dette som et av de beste vinområdene i Spania. Omkranset av et unikt landskap med en imponerende fjellkjede i nord og et hav av vinstokker i sør.

Bodegaen ligger rett ved grensen til La Rioja Alta, selv om de fleste vingårdene er fordelt over hele Rioja Alavesa. 

Til tross for et typisk middelhavsklima med perioder med tørke og varme, er klimaet i denne regionen sterkt påvirket av tilstedeværelsen av Sierra Cantabria. Fjellkjeden skaper et spesielt mesoklima ved å stoppe kalde fronter fra nord og kanalisere atlantiske vinder. På motsatt side er elven Ebro, som strekker seg mot skråningene til fjellkjeden.


Vinmarkene ligger i ulike deler av landskapet, fra fjellskråningene mot sør og i opp til 700 meters høyde, og i andre tilfeller ligger de i daler, som et hav av vinstokker i terrasser med forskjellig soleksponering.

Den dominerende jordtypen i alle vingårdene, uavhengig av beliggenhet, er en kalkholdig leirjord som består av kalkstein og sandstein. Dette jordsmonnet gir en drue av høy kvalitet med konsentrerte aromaer og farger.


Hoveddruen i Obalo og Rioja sine viner er Tempranillo. Crianza og Reserva lages fra vinstokker som er fra 40 til 90 år gamle med en lang tradisjon og omfattende kompetanse innen stell av vinstokker.

Bodegas vinfremstillingsfilosofi er basert på kontroll av vinstokkene ved å fastslå evnen til hver vin på forhånd og overvåke dens utvikling fra begynnelsen (beskjæringen) til den passende modningen. Bodegaen følger klassiske kriterier i sine vinfremstillings- og lagringsmetoder, og kombinerer dette med nyere vinteknologi.Som et resultat får vi viner med en markert personlighet: moderne viner som stammer fra tradisjonelle vingårder som reflekterer det finurlige klimaet.