Historien startet i 1874 da Hyppolite Jourdan valgte å navngi den 28 hektar store familieeiendommen «Clos Chante Cigale». I 1936 ble CNP erklært som den første AOC i Frankrike, og alle produsentene begynte deretter å strukturere seg for å møte de nye utfordringene. På den tiden sto Paul Jourdan i spissen for familiens eiendom, og han bestemte seg for å gi det nytt navn til "Domaine Chante Cigale"


Domaine Chante Cigale er i dag en av de viktigste familieeiendommene til Chateauneuf du Pape. Alexandre Favier driver nå vingården i harmoni med familiens tradisjon. Godset strekker seg nå over mer enn 40 hektar i Chateauneuf du Pape, delt inn i 45 områder, spredt over hele dette eksepsjonelle terroiret. Mangfoldet av jordsmonnet og druesortene gjør det mulig å lage unike og eksepsjonelle viner. Alexandre Favier og teamet hans tar godt vare på hvert trinn i vinproduksjonen selv, og respekterer på denne måten Domaine-ånden.


Jordens arv, respekten for det prestisjetunge terroiret, det nøyaktige arbeidet med jorden og den naturlige balansen er hovedingrediensene som kreves for å produsere Chante Cigales viner. 


En jevn vinifisering utføres, med respekt for hele bæret for å bevare frukten og mineraliteten, identiteten til den spesielle vingården og til et dypt rotfestet terroir. En hands-off vinifisering der hver bevegelse teller, duplisert på hver isolert pakke med presisjon, respekt og lidenskap.

Hver vin fra domenet blir deretter lagret i kjelleren vår i flere måneder før det siste trinnet i blandingen: dette avgjørende og fascinerende øyeblikket vil avsløre hele kompleksiteten.